Events

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Poppodium: Harlem Lake

25 februari @ 15:30 - 18:30 Gratis

Als winnaar van de European Blues Challenge ‘22 toerden Harlem Lake afgelopen zomers heel Europa rond. Het vijftal fungeert als bluesrockmachine en wisselt
meeslepende gitaar- en hammond orgel solo’s af met onbevangen, doordachte liedjes. Zangeres Janne Timmer brengt elk nummer vol beleving en beweegt soepel
tussen warme laagtes en weergaloze hoogtepunten. Fris eigen werk, met hier en daar verfijnd (blues)gitaarspel van Sonny Ray van den Berg.

Harlem Lake wil bijdragen aan een wereld waarin iedereen de vrijheid heeft om te zijn en zich te uiten, zonder dat taboes ons tegenhouden. Door volledig eerlijk te zijn over hun emoties en hun persoonlijke verhalen te delen, krijgen hun fans erkenning voor hun eigen gevoelens en ervaringen.
Op hun debuutalbum ‘A Fool’s Paradise Vol. 1’ is deze erkenning een kernthema. In een wereld vol oppervlakkigheid en façades benadrukt Harlem Lake authenticiteit. Want alleen als we eerlijk en open zijn, kunnen we echt verbinding met elkaar maken. Dat laatste komt vooral tot uiting in de energieke en dynamische liveshows die vol enthousiasme, improvisatie en vooral het gevoel van saamhorigheid en verbondenheid zijn.
Harlem Lake ving deze live-energie op op hun tweede plaat: Volition Live, uitgebracht in februari 2023. Nu voegt de band nog een hoofdstuk toe aan ‘A Fool’s Paradise’ en bracht de eerste single uit van ‘Vol. 2’ op 24.11.23: Carry On.
In oktober 2019 won de band de Dutch Blues Challenge. Eerder speelden ze traditionele blues en het schrijven van ‘Carry On’ in 2019 bleek het begin van een nieuwe muzikale richting met meer rock- en Americana-invloeden. Het nieuwe geluid werd gewaardeerd door de jury en leidde Harlem Lake naar de internationale competitie in de VS. Daar vroegen de kersverse Amerikaanse fans al naar de release van Carry On.
Ze moesten vier jaar wachten, maar met een goede reden. Na het winnen van de European Blues Challenge in 2022 toerde Harlem Lake van Scandinavië naar de Portugese Azoren. Het kwintet bewees een innovatieve, goed geoliede rock-’n-roll-machine te zijn en ontwikkelde hun geluid. Met producer Guido Aalbers (Coldplay, Muse, Krezip, No Doubt) verantwoordelijk voor de mix haalt de band alles uit de kast voor een succesvol vervolg op hun debuut.

Ticketlink:

https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/DEFFDF64E65897A87AA86C1EFE6A1C14

(als de ticketlink niet rechtstreeks werkt, dan kopiëren en ‘plakken en gaan’ op nieuwe pagina)

Gegevens

Datum:
25 februari
Tijd:
15:30 - 18:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Café The Pocket

Organisator

The Pocket