Events

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Poppodium: Little Geneva

29 maart 2020 @ 15:30 - 18:30

TICKETS : https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/02DEADEB6F6C27EAB7FB40C22AF127BB?fbclid=IwAR0FXAnMnUn55Jkx1QGY8dLCaCfi0dObIDsY25y3Vv-by0cE3IMjkkt52xQ

De in Bristol gevestigde band, Little Geneva, werd gevormd door een gedeelde liefde en waardering van de gebroeders Doherty voor de Britse blues uit het midden van de jaren zestig. Ze zijn al meer dan een decennium trouwe spelers in de hedendaagse bluesscene van het Verenigd Koninkrijk en besloten om samen weer op het podium te staan, als onderdeel van een echt opwindende live band.
Little Geneva bestaat uit ervaren en doorgewinterde muzikanten. Rags Russell, 32, (zang / mondharmonica) staat vooraan in de jeugdig energieke band met zijn zeer emotionele en soulvolle vocale stijl. De ritmesectie brengt Zak Ranyard, 27, (basgitaar) en Simon Small, 33, (drums) samen. Zak en Simon leveren een hoog niveau van energie en kracht die shows naar betoverende hoogten brengt. Chris, 32 en Dave Doherty, 36, zijn beide zeer begaafde gitaristen, die weten hoe ze moeten luisteren en hoe ze hun instrumenten kunnen bespelen.
Als individuen hebben leden van Little Geneva shows geopend voor Ray Davies (The Kinks), John Fogerty (Creedence Clearwater Revival), Mud Morganfield en Lynyrd Skynyrd. Ze hebben ook podia en festivaloptredens gedeeld met o.a. The Red Devils, Jimmie Vaughan, The Hoax en B.B King.
Na de zelf-release van hun debuut E.P., opgenomen bij hun allereerste repetitie, ontvingen ze uitstekende recensies en lof. Een van hun eerste fans was de Rolling Stones-producent, Chris Kimsey. Kimsey vroeg de band om C.D.’s naar Olympic Studios in Londen te sturen, zodat hij wat hij had gehoord met zijn collega’s kon delen. De grote belangstelling van een dergelijke gerespecteerde producent heeft er al toe geleid dat Little Geneva later in 2019 wordt gevraagd om op te treden op grote evenementen in Londen.
Gesterkt door de reacties op hun E.P. besloot Little Geneva een album op te nemen. Little Geneva’s respect voor het genre, hun liefde voor muzikale improvisatie en het vermogen om muzikaal met elkaar te communiceren, betekende dat ze hun debuutalbum, Eel Pie, in slechts één dag opnamen. Hun debuutshow was weken van tevoren uitverkocht.
Het is het diepe respect en de kennis van de band voor wat die vroege Britse blues-opnames zo energiek en opwindend maakte, gekoppeld aan de soulvolle geest waarmee alle leden zich uitdrukken, die Little Geneva tot een van de must-see nieuwe bands maken.
Chris Kimsey, Producer van The Rolling Stones: “Dit is subliem! Echt briljant, ik kan niet wachten om de band live te zien en horen … ze vangt de essentie van de Britse bluesscene … Ik hou van het geluid, knoei er niet mee”.

Gegevens

Datum:
29 maart 2020
Tijd:
15:30 - 18:30
Evenement Categorie: